Dołącz do drużyny Fundacji "Dziecięce Skrzydła Mocy"!

Wolontariat z pasją!

Cieszymy się, że wyraził*ś chęć dołączenia do naszego zespołu!
Twoja gotowość do wspierania naszej misji jest niezwykle cenna.
Poniżej przedstawiamy Ci kluczowe kroki, które będą Cię czekać po wypełnieniu formularza zgłoszeniowego na naszej stronie.

Zaproszenie na spotkanie

Po wypełnieniu formularza, otrzymasz od nas informację wraz z zaproszeniem na spotkanie online, które odbędzie się na platformie Microsoft Teams. To będzie okazja, abyśmy mogli Cię bliżej poznać, omówić Twoje zainteresowania oraz przedstawić Ci bardziej szczegółowo nasze projekty i cele.

Formularz z danymi do umowy

Jeśli po spotkaniu zdecydujesz się dołączyć do naszego zespołu, otrzymasz kolejny formularz do wypełnienia. W tym formularzu wypełnisz dane potrzebne do przygotowania umowy wolontariackiej. Po podpisaniu umowy, otrzymasz dostęp do narzędzi niezbędnych do komunikacji z nami i koordynatorami projektów.

Rozpoczęcie działania

Po formalnościach, rozpoczniesz pracę jako wolontariusz*ka w wybranym obszarze. Będziesz miał* dostęp do naszych zasobów, materiałów oraz wsparcia ze strony naszego zespołu.

Główne Obszary Działania
Fundacji "Dziecięce Skrzydła Mocy"

Social media

Nasza fundacja jest aktywna na platformach społecznościowych, takich jak Facebook i LinkedIn. W ramach tego obszaru główne zadania zespołu to tworzenie edukacyjnych i informacyjnych postów, które są następnie udostępniane na wyżej wymienionych kanałach. Twoje kreatywne pomysły i zaangażowanie pomogą nam dotrzeć do szerszej publiczności i podzielić się wartościowymi treściami.

Treści pisane

W obszarze treści pisanych możesz wspomóc nas w tworzeniu artykułów na bloga, przygotowywaniu ulotek oraz w realizacji jednego z naszych marzeń – stworzenia książki. Twoje umiejętności pisarskie pozwolą nam dzielić się wiedzą i inspiracją z naszą społecznością.

Organizacja wydarzeń i konferencji

Planujemy zorganizować konferencję skierowaną do Rodziców. Twoje wsparcie może być nieocenione w procesie organizacji wydarzeń. Ponadto, poszukujemy miejsc, które mogłyby nam bezpłatnie udostępnić salę na szkolenia lub konferencję. Twoje starania przyczynią się do udanego przebiegu tych istotnych wydarzeń.

Finansowanie i współpraca z biznesem

Pozyskiwanie środków dla fundacji stanowi istotne zadanie, szczególnie gdy jesteśmy w fazie wzrostu. Jeśli interesujesz się relacjami biznesowymi i pozyskiwaniem funduszy, możesz współpracować z naszym zespołem zajmującym się finansowaniem oraz współpracą z firmami.

Warsztaty, szkolenia, scenariusze i narzędzia

Jeśli lubisz nawiązywać kontakty i posiadasz zdolności trenerskie, możesz pomóc nam pozyskiwać szkoły i przedszkola do udziału w naszych warsztatach. Tworzenie programów szkoleniowych, scenariuszy zajęć oraz udostępnianie narzędzi edukacyjnych to kluczowe aspekty tego obszaru.

Bieżące projekty

Bieżące projekty to te, nad którymi aktualnie pracujemy. Twoje zaangażowanie w te projekty oznacza, że możemy osiągnąć więcej. Na pewno będziesz na bieżąco z tym, nad czym pracujemy, ponieważ stawiamy na otwartą komunikację wokół naszych działań. Skupiamy się na projektach lokalnych, na terenie działań naszych wolontariusz*. Im więcej chętnych, tym lepiej – wszyscy wspólnie dążymy do osiągnięcia naszych celów.

Twoje kreatywne pomysły

Jesteśmy otwarci na Twoje indywidualne pomysły i pasje. Czy to tworzenie podcastów, pisarstwo, prace graficzne czy inne inicjatywy – zachęcamy Cię do dzielenia się swoimi propozycjami. Skontaktuj się z nami, a razem tchniemy życie w Twoje projekty i pomysły!

Dziękujemy raz jeszcze za zainteresowanie i zaangażowanie. Twoje zaangażowanie jako wolontariusz* pomoże nam osiągnąć nasze cele i dotrzeć do większej liczby osób. Nasza fundacja to miejsce, gdzie Twoje umiejętności i entuzjazm zostaną docenione nie tylko przez nas, ale także naszych odbiorców.

Jeśli masz pytania lub chcesz się skontaktować, napisz do nas na biuro@fundacjaskrzydlamocy.org. Czekamy na możliwość wspólnej pracy i rozwijania naszych projektów razem z Tobą!

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zespół Fundacji „Dziecięce Skrzydła Mocy